субота, 11 жовтня 2008 10:55

Ющенко покарав суддю, який прийняв позов проти виборів

Указом президента України Віктора Ющенка в п"ятницю, 10 жовтня, був звільнений з посади суддя Київського окружного адміністративного суду Володимир Келеберда, повідомляє прес-служба глави держави.

"Відповідно він (суддя) не мав повноважень розглядати позов виборчого Блоку Юлії Тимошенко щодо припинення дії указу президента N 911/2008 "Про дострокове припинення повноважень Верховної ради України 6-го скликання і призначення позачергових виборів", - заявив керівник Служби представництва в судах України інтересів президента України та створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб секретаріату президента України Руслан Кирилюк.

Указ президента про зняття з посади судді Київського окружного адміністративного суду Володимира Келеберди підписаний в п"ятницю і обнародуваний на сайті глави держави. Він називається "Про внесення змін до указу президента України від 2 лютого 2007 року N73".

Келеберда був призначений на посаду судді окружного адміністративного суду Києва указом Ющенка N73 від 2 лютого 2007 року. Стаття перша цього указу свідчить "Призначити Келеберду Володимира Івановича на посаду судді окружного адміністративного суду міста Києва в рамках п"ятирічного терміну".

Президент звільнив Келеберду, відмінивши статтю 1 указу N73.

Раніше заступник глави Секретаріату президента України Ігор Пукшин заявив, що указ глави держави про дострокове припинення повноважень Верховної ради України VI скликання і призначенні позачергових виборів не може бути предметом оскарження в судах загальної юрисдикції. Оскаржити його може лише Конституційний суд України, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко покарав суддю, який прийняв позов проти виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути