Ексклюзиви
четвер, 02 жовтня 2008 17:01

Меркель висловила Медведєву думки по кавказькому конфлікту

Меркель висловила Медведєву думки по кавказькому конфлікту

Сьогодні в Росії відбувся форум "Петербурзький діалог", в якому взяли участь президент Дмитро Медведєв і канцлер ФРН Ангела Меркель. В рамках щорічних російсько-німецьких міждержавних консультацій на вищому рівні Меркель та Медведєв обговорили актуальні питання міжнародної безпеки, включаючи ситуацію на Кавказі.

За словами Ангели Меркель, дії Росії на Кавказі носили непропорційний характер. Вона також підкреслила необхідність відновлювати довіру між Росією та Заходом. "Російська реакція в цьому конфлікті розглядається Німеччиною як непропорційна і на даний момент нам треба знову побудувати довіру", - сказала Меркель, підкресливши, що у Росії та Німеччини не однакова думка відносно подій в Південній Осетії та Грузії.

Президент Росії Дмитро Медведєв, коментую ситуацію, що склалася після серпневих подій на Кавказі заявив, що нікому не вдасться втягнути світ в нову холодну війну. "Світ вже не вперше зіткнувся з ситуацією, коли лицемірство та безрозсудність, помножені на агресивний націоналізм, намагаються заробити собі очки в міжнародній думці, і частина людей потрапляє під дію неохайної пропаганди", - заявив Медведєв. На його думку, світ та Європа переживають складний період і вирішують багато в чому схожі проблеми, однією з яких є світова фінансова криза, повідомляє В Фокусе.

Зараз ви читаєте новину «Меркель висловила Медведєву думки по кавказькому конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути