середа, 01 жовтня 2008 14:19

Європа назвала винних в конфлікті на Кавказі

Європа назвала винних в конфлікті на Кавказі
У серпневому конфлікті навколо Південної Осетії не мають рації ні Росія, ні Грузія, вважає Генеральний секретар Ради Європи Тері Девіс.

"На мій погляд, події серпня показали: у цій частині Європи немає святих, є тільки грішники", - заявив Девіс.

Він відзначив, що побував в регіоні після завершення конфлікту і дійшов висновку, що обидві країни "порушили зобов"язання, дані ними Раді Європи, коли вони вступали в цю організацію".

"Так, Росія обіцяла використовувати тільки мирні засоби для врегулювання внутрішніх конфліктів і суперечок з сусідами. Це зобов"язання, як і ряд інших, Росія в серпні порушила. Порушила свої зобов"язання перед Радою Європи і Грузія. Думаю, до такого ж висновку прийдуть всі спостерігачі Ради", - вважає Девіс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вислуховуватимемо думку про ситуацію максимально більшого числа фахівців", - підкреслив Девіс. За його словами, планується заслуховувати спостерігачів ЄС і ОБСЄ, а також представників інших місій.

Представники Ради Європи здійснюватимуть моніторинг не тільки в Грузії, але і в так званих буферних зонах, або зонах безпеки, зокрема в Південній Осетії, сказав Девіс.

Зараз ви читаєте новину «Європа назвала винних в конфлікті на Кавказі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути