понеділок, 29 вересня 2008 08:51

Сценарій з достроковими виборами можуть зірвати самі "нашоукраїнці"

Сценарій з достроковими виборами можуть зірвати самі "нашоукраїнці"
У фракції "НУ-НС" - бунт. Лідери дрібних партій, що входять до складу блоку, ще в п"ятницю висловили незадоволення тим, що лідер фракції Вячеслав Кириленко зриває переговори з "бютівцями" і "литвинівцями" зі створення коаліції.

Першим про недовіру заявив Юрій Кармазін, що представляє в "НУ-НС" Партію захисників вітчизни.

"Ми дали чітко зрозуміти Кириленку, що терпіти далі його витівки не маємо наміру, - сказав Кармазін "Делу".

Погрози депутатів принесли плоди - Кириленко пішов на поступки. Після багатогодинних дискусій на засіданнях фракції група офіційних переговорників з БЮТ зросла до дев"яти депутатів - по одному від кожної партії, що входить в блок "НУ-НС".

Одночасно депутати-"нашоукраїнці" почали збирати підписи за створення коаліції у складі трьох. Оскільки рішення ухвалюється більшістю у фракції, то у такому разі потрібно 37 підписів.

Після цього ті, що підписалися, незалежно від думки решти "нашоукраїнців", зможуть разом з БЮТ домовитися з Володимиром Литвином. Заздалегідь той вже дав згоду на входження в коаліцію.Керівник фракції "НУ - НС" в парламенті Вячеслав Кириленко висловив невдоволення ініціативою своїх соратників і назвав її "кулуарною".

В той же час Володимир Ар"єв, що відповідає за збір підписів, упевнений в законності цієї ідеї.

"Підписи легітимні. Якщо буде 37 підписів, значить, рішення ухвалене", - заявив Ар"єв. До вечора неділі 30 з 72 членів фракції "НУ - НС" підписалися за створення коаліції з БЮТ і Блоком Литвина. Ще потрібно сім підписів.

Раніше переговорники від "НУ - НС" - Вячеслав Кириленко і Роман Зварич - виставили БЮТ декілька умов для відновлення коаліції. Серед головних: ухвалення жорсткої резолюції по грузино-російському конфлікту і скасування законів, які позбавляли президента частини повноважень. Проте до кінця минулого тижня умови дещо змінилися.

Зокрема, з"явилася вимога скасувати пленарний тиждень з 29 вересня по 3 жовтня, ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору і відмінити депутатську недоторканність.

БЮТ і частина невдоволених "нашоукраїнців" упевнені - президент і його Секретаріат тягнуть час до 3 жовтня. Якщо до цієї дати не буде створена коаліція, президент видасть указ про проведення дострокових виборів на 14 грудня. Проте "нашоукраїнці", які влаштували бунт, можуть зламати сценарій з достроковими виборами, пише "Дело".

Зараз ви читаєте новину «Сценарій з достроковими виборами можуть зірвати самі "нашоукраїнці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути