Ексклюзиви
субота, 27 вересня 2008 15:13

Справу Лазаренка вирішили переглянути

Справу Лазаренка вирішили переглянути
Справу екс-прем"єра України Павла Лазаренка направлено до суду першої інстанції для перегляду раніше призначеного терміну покарання.

Про це йдеться в заяві адвоката Лазаренка Марини Долгополої, яка посилається на повідомлення американських адвокатів екс-прем"єра Деніса Ріордана та Дорона Вайнберга.

Згідно з повідомленням, 26 вересня 2008 року Апеляційний Суд дев"ятого Округу США за поданням адвокатів Лазаренка виніс рішення про перегляд тих пунктів звинувачення, що лишались відносно нього.

Суд задовольнив клопотання щодо пунктів, що стосувались агрофірми "Наукова" і всіх інших обвинувачень, що було інкриміновано Лазаренку в Україні, та відхилив клопотання у частині звинувачень, пов"язаних із бізнесменом Петром Кириченком.

"У зв"язку з цим рішенням, суд ухвалив направити справу Лазаренка до суду першої інстанції для перегляду раніше призначеного терміну покарання", - йдеться в заяві.

Адвокати Лазаренка заявили про свої наміри негайно направити клопотання до розширеної колегії Апеляційного Суду дев"ятого Округу про скасування пунктів звинувачення, що залишились, оскільки, в результаті винесення вищеназваного рішення від 26 вересня, для цього виникли нові юридичні підстави.

Адвокати впевнені в тому, що є достатньо вагомих аргументів для того, аби переконати колегію суддів повністю скасувати всі звинувачення, що залишились відносно Лазаренка.

Лазаренко був прем"єром України з 1996 по 1997 роки. 25 серпня 2006 року американський окружний суд у Сан-Франциско засудив його до 108 місяців ув"язнення й штрафу в 10 млн. доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, добутого незаконним шляхом. Лазаренко знаходився під арештом у США з березня 1999, 14 червня 2003 він був звільнений під заставу.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Справу Лазаренка вирішили переглянути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути