Ексклюзиви
субота, 27 вересня 2008 14:28

Обама з Маккейном зустрілися на дебатах і покритикували Росію

Обама з Маккейном зустрілися на дебатах і покритикували Росію
Кандидати на пост президента США провели свої перші дебати в прямому ефірі, на яких досить одностайно засудили її дії в Грузії.

Обама заявив, що "дуже агресивна Росія" загрожує своїм сусідам.

Він додав, що російські війська повинні піти з Південної Осетії та Абхазії, чию незалежність від Грузії Москва визнала всупереч протестам світової спільноти, і підкреслив, що з Росією не можна вести справи, вдивляючись в очі її президентові.

У 2001 році, після своєї першої зустрічі з Володимиром Путіним, Джордж Буш заявив, що заглянув російському президентові в очі і побачив відсвіт його душі.

Вислухавши позицію Обами по Росії, Маккейн дорікнув своєму опонентові в "наївності". "Він не розуміє, що Росія здійснила серйозну агресію проти Грузії", - сказав кандидат від республіканців.

Російське керівництво наполягає, що було вимушене направити війська до Південної Осетії, коли грузинська армія атакувала Цхінвалі, російських миротворців, які знаходилися там, і мирних жителів, багато хто з яких мав російське громадянство.

Під час дебатів Маккейн назвав російське керівництво "урядом, в якому заправляють апаратники КДБ". При цьому він повторив свої давні слова про те, що теж дивився в очі Путину і прочитав в них три букви: К, Д, Б.

У відповідь, Обама вказав, що він ще в квітні цього року закликав до заміни російських миротворців в зоні грузино-південноосетинського конфлікту.

При цьому, Росія була далеко не першою темою, по якій полемізували два сенатори, і по інших темах - від економічної кризи до Іраку, Ірану та Афганістану - їхні розбіжності були помітно гостріші.

Так, першою і головною темою поєдинку в місті Оксфорд, штат Міссісіпі, стала фінансова криза, не дивлячись на те, що спочатку заявлена програма обмежувалася питаннями національної безпеки та зовнішньої політики, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Обама з Маккейном зустрілися на дебатах і покритикували Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути