субота, 27 вересня 2008 13:39

Україна за російський газ платитиме $400?

Україна за російський газ платитиме $400?
Ціна на російський природний газ для України в 2009 році перевищить $400 за тисячу кубометрів, при цьому наскільки вона перевищить даний рубіж, залежатиме "від нахабства посередників". Про це на прес-конференції заявив колишній перший віце-прем"єр-міністр і міністр палива і енергетики уряду Російської Федерації Борис Нємцов.

Нємцов відзначив, що "Газпром" за допомогою Володимира Путіна скупив весь середньоазіатський газ за "астрономічно високою ціною" - майже $300 за 1 тис.куб.м. Для України це означатиме, що за розрахунковою формулою ціна на газ, що імпортується з Росії, перевищить $300 плюс витрати на транспортування і прибуток трейдера. У результаті ціна "злетить" за $400. Наскільки вона перевищить цю цифру, залежатиме від "нахабства посередника, який не забуде заробити" на послузі, що надається, повідомляє "ЛІГА".

"Для України це серйозне випробування, а у зв"язку з постійною політичною турбулентністю, в якій знаходиться країна, і очевидні передвиборчі проблеми, з якими ви щодня стикаєтеся, я думаю, цей чинник гратиме політичну роль", - додав Нємцов. За його словами, єдиною утіхою в цьому контексті може стати той факт, що висока ціна за газ - це фактично "плата за незалежність". Разом з тим, чи сподобається українцям платити з власної кишені за цю незалежність - питання відкрите.

Нємцов також відзначив, що в українсько-російських газових відносинах уникнути участі посередника не вдасться, і якщо це буде не "Росукренерго", то хто-небудь інший. На даний момент це може бути посередник, що має відношення до сьогоднішнього керівництва України, зокрема, до глави українського уряду Юлії Тимошенко, - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Україна за російський газ платитиме $400?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути