Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 13:23

Саакашвілі пообіцяв другу "революцію троянд"

Президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи у вівторок на загальнополітичній дискусії 63-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, закликав ООН не визнавати незалежність "сепаратистських провінцій" Абхазії і Південної Осетії і пообіцяв відповісти на "агресію" відносно Грузії "другою революцією троянд".

Саакашвілі підкреслив, що "окупація Грузії", визнання незалежності її двох регіонів і "етнічні чищення відносно тисяч осіб" - це "тотальний виклик", кинутий співтовариству націй. Він закликав ООН відповісти на нього не тільки розглядом конкретної озброєної агресії в конкретному місці, але і визначити відношення до всіх агресій всюди в світі.

"Ми повинні узяти зобов"язання заснувати в рамках ООН дієвий процес врегулювання конфліктів, який забезпечить мирне возз"єднання Грузії", - заявив Михайло Саакашвілі. Він виразив готовність підтримати незалежне розслідування природи і причин конфлікту навколо Південної Осетії і пообіцяв надати в розпорядження такого розслідування будь-яких свідків і будь-які докази.

Грузія, підкреслив президент, відповість на силу зброї новими заходами по демократизації країни. Він розповів, що "друга революція троянд" включатиме розширення повноважень парламенту, зміцнення незалежності судової системи, заохочення плюралізму в політичному житті і додаткові заходи по захисту приватної власності, повідомляє "Newsru.com".

Михайло Саакашвілі закликав замінити і перетворити існуючі механізми посередництва в Абхазії і Південній Осетії.

Нагадаємо, в Нью-Йорку з 23 вересня по 1 жовтня проходить засідання 63-ої сесії Генассамблеї ООН. У перший день сесії, окрім президента Грузії, з промовами виступили президент США Джордж Буш, президент Ірану Махмуд Ахмаді Нежад. Російську делегацію очолює міністр закордонних справ Сергій Лавров, у якого заплановано близько 50 зустрічей з колегами, а до трибуни ООН для офіційної промови він добереться тільки 27 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі пообіцяв другу "революцію троянд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути