четвер, 11 вересня 2008 12:09

Буш дозволив американським військам вторгнення до Пакистану

Буш дозволив американським військам вторгнення до Пакистану
Президент США Джордж Буш секретним розпорядженням дозволив американським силам спеціального призначення проводити наземні операції на території Пакистану, не чекаючи схвалення пакистанського уряду. Про це повідомляє TheNewYorkTimes з посиланням на неназвані джерела в керівництві США.

Співбесідник видання підкреслив, що американське командування повідомлятиме Ісламабад про операції, що проводяться, проте не стане просити для них дозволу. Сполучені Штати стурбовані тим, що бойовики "Аль-Каїди" і таліби мають можливість переховуватися на території Пакистану, що межує з Афганістаном, і періодично завдавати звідти ударів по американським військам, що базуються в Афганістані.

На думку керівництва США, влада Пакистану робить недостатньо для боротьби з бойовиками, які переховуються на території країни. Більш того, існують підозри, що пакистанська влада передавала бойовикам інформацію про майбутні американські операції.

Разом з тим, представник командування озброєних сил Пакистану, слова якого наводить газета, заявив, що пакистанська армія не допустить вторгнення американських військ на територію країни. Проте неназване джерело видання в американському керівництві повідомило, що уряд Пакистану раніше дав неофіційну згоду на плани США проводити на території країни наземні військові операції проти бойовиків "Аль-Каїди" і талібів.

На початку вересня американські війська вперше провели наземну операцію проти талібів на території Пакистану. За даними пакистанської влади, в результаті операції загинули близько 20 осіб, зокрема мирних жителів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Буш дозволив американським військам вторгнення до Пакистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути