Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 09:29

"Регіони" висувають Тимошенко дві умови

"Регіони" висувають Тимошенко дві умови
Народний депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл упевнений на 90%, що до кінця вересня буде створена нова коаліція, бо у БЮТ немає іншого виходу. У новій коаліції точно не буде КПУ, але може з"явитися Блок Литвина.

Щодо умов створення нової коаліції Чорновіл відзначив, що Партія регіонів згодна на те, щоб бажання Тимошенко залишатися главою уряду було враховане.

Але разом з тим Партія регіонів висуває дві умови: "По-перше, ми дуже чітко виписуємо співвідношення гілок влади в конституційному плані. Ми погоджуємся на те, що роль Президента буде трішки зменшена. По-друге, якщо ми підемо на якесь об"єднання, то чекаємо, що Тимошенко не претендуватиме на президентську посаду. Це той варіант, який може принести Україні стабільність".

Про це Тарас Чорновіл повідомив в коментарі ЗІКу.

На думку Чорновола, останні дії Президента і його фракції підштовхують БЮТ до коаліції з Партією регіонів: "Не дивлячись на те, що ні БЮТ, ні Партія регіонів особливо не горять бажанням створювати таку коаліцію, але завдяки зусиллям Президента, іншого виходу немає. Ющенко просто не залишив іншого вибору політичним силам, окрім такої коаліції. Тому нехай відповідальність за її створення бере на себе".

Тарас Чорновіл на 90% упевнений в тому, що до кінця цього місяця буде оголошено про створення нової коаліції, з"явиться дещо переформатований Кабінет Міністрів: Прем"єр-міністром залишиться Юлія Тимошенко, але частина міністрів від "Нашої України" залишать посади.

Також згідно зі змінами законодавства про місцеві адміністрації будуть призначені виконуючі обов"язки тих голів обладміністрацій, кандидатури яких Президент не може і не хоче погоджувати з урядом.

Щодо формату нової коаліції, то Чорновіл стверджує, що про участь в ній КПУ мова не йде. "Це чергова фішка, направлена на Західну Україну з боку Секретаріату Президента. Всім відомо, як на Заході України люблять комуністів. І єдиний спосіб, яким можна ще якимсь чином вибити електоральну базу з-під тієї ж Тимошенко, - розповідати про її союз з комуністами. Але комуністи чітко заявили, що вони не йдуть в цю коаліцію, їм це не потрібно. Зрозуміло, що нова коаліція діятиме не за тими принципами, які цікавлять комуністів. Вона матиме європейський, ліберальний напрямок. Тому ніяких комуністів в коаліції не буде", - заявляє нардеп.

За його словами, вірогідність включення Блоку Литвина в нову коаліцію достатньо висока, але йому поки невідомо, чи включився Литвин в переговори.

Чорновіл також повідомив, що до кінця цього тижня проходитимуть консультації щодо коаліції, а не переговори: "Поки хоч би формально існує попередня коаліція, ми ніяких переговорів про створення нової ні з якою політичною силою вести не будемо".

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" висувають Тимошенко дві умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути