Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 13:32

Європарламент ухвалив резолюцію по Грузії

Європарламент ухвалив резолюцію по Грузії
Європарламент ухвалив в середу резолюцію на підтримку Грузії, повідомив РІА Новости представник прес-служби асамблеї. За його словами, за резолюцію проголосували 549 депутатів, проти - 68, 61 депутат утримався.

У схваленій резолюції виражається підтримка Грузії в зв"язку грузино-осетинським конфліктом і засуджуються дії Росії.

У проекті резолюції Європарламент рішуче засуджує "всіх тих, хто удався до сили і насильства" з метою зміни ситуації в Південній Осетії і Абхазії, а також закликає провести незалежне міжнародне розслідування для встановлення винних в загибелі мирного населення.

При цьому, згідно з проектом, Європарламент засуджує "неприйнятну і диспропорційну військову акцію Росії" на території Грузії.

У документі міститься заклик до Росії вивести війська з території Грузії і скоротити присутність російських військових миротворців в Південній Осетії і Абхазії.

У проекті резолюції Європарламенту рішуче засуджується одностороннє визнання Росією незалежності Південної Осетії і Абхазії, як таке, що "суперечить міжнародному праву", і міститься підтримка рішення екстреного саміту ЄС по Грузії відкласти проведення чергового раунду переговорів з Росією про укладення нової базової угоди про партнерство РФ-ЄС. Резолюція закликає Єврокомісію і Раду ЄС переглянути політику у разі невиконання Росією угоди про припинення вогню.

У проекті документа вітається рішення ЄС направити власну наглядову місію ЄС до Грузії, а також виражається підтримка місії спостерігачів ОБСЄ.

Крім того, вітається рішення надзвичайного саміту ЄС по Грузії про проведення міжнародної конференції донорів Грузії і міститься заклик до всіх сторін забезпечити вільний доступ постраждалим в результаті грузино-осетинського конфлікту.

З метою пошуку шляхів врегулювання конфліктів на Кавказі Європарламент закликає ЄС скликати "Транскавказськую конференцію в ім"я миру", мовиться в проекті резолюції асамблеї.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент ухвалив резолюцію по Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути