субота, 30 серпня 2008 17:29

Тимошенко висловилася з приводу Грузії

Тимошенко висловилася з приводу Грузії
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко підтримує План врегулювання кавказького конфлікту, схвалений Європейським Союзом, наполягає на необхідності його безумовного виконання всіма сторонами конфлікту. Про це вона заявила в телефонній розмові з Прем"єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Кабміну, Тимошенко також підтвердила принципову позицію України щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності Грузії. Сторони погодилися в думці про неприпустимість ескалації в регіоні.

Туск подякував Тимошенко за конструктивну і відповідальну позицію в процесі врегулювання конфлікту.

У свою чергу, Тимошенко підтримала польсько-шведські ініціативи, направлені на поглиблену інтеграцію України в ЄС. "Україна має всі можливості для подальшої інтеграції в європейську безпеку і оборонну політику, - зокрема, в тій частині, що стосується участі у врегулюванні криз, миротворчих і гуманітарних завдань", - підкреслила Прем"єр-міністр України".

Нагадаємо, мовчання Тимошенко і відсутність її коментарів з приводу ситуації в Грузії багато політиків інтерпретували по-своєму. Зокрема, Віце-прем"єр Григорій Немиря заявив, що глава уряду не хоче робити піар на крові та трагедії. Заступник глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук пояснив неактивність українського Прем"єр-міністра тим, що вона розраховує на підтримку Росії на майбутніх президентських виборах. Схоже припущення зробив і член "Єдиного центру" Ігор Кріль, який заявив, що "Тимошенко з БЮТом більше турбуються про те, як задовольнити російське керівництво, заручившись його підтримкою на наступній президентській кампанії, а не тими кроками, що можуть зробити неможливим повторення грузинського варіанту в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко висловилася з приводу Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути