Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 12:44

У пекінському Храмі Неба розпочалися Паралімпійські ігри

У Пекіні сьогодні урочисто запалено вогонь Паралімпійських ігор-2008. Як передає ІТАР-ТАСС, церемонія відбулася в Храмі Неба, де в давнину китайські імператори здійснювали обряд жертвопринесення вищій силі.

Факел було запалено від сонячних променів з допомогою параболічного дзеркала.

Естафета, яка стартуватиме 29 серпня і триватиме дев`ять днів, проходитиме під девізом "Трансцендентна інтеграція і рівність".

В цілому за цей час 850 факелоносців пронесуть факел через 11 міст Китаю за маршрутом завдовжки в 13 тис. км, який складений так, аби відобразити унікальність старокитайської цивілізації і продемонструвати успіхи сучасності.

Естафета пройде одночасно двома маршрутами - "Стародавній Китай " і "Сучасний Китай", які 5 вересня з`єднаються в Пекіні, а наступного дня вогонь Паралімпіади-2008 буде запалено на церемонії відкриття в чаші на стадіоні "Пташине гніздо". Символами естафети, відображеними на емблемі нинішніх Паралімпійських ігор, стануть "небо, земля і людина".

На ХІІІ літніх Паралімпійських іграх у Пекіні Україну представлятимуть 126 спортсменів в 11 видах спорту. Спортсменів супроводжуватимуть 55 тренерів, лікарів, масажистів. До складу офіційної делегації входять 17 чоловік, її керівником призначено президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича.

"Чемпіон"

Зараз ви читаєте новину «У пекінському Храмі Неба розпочалися Паралімпійські ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути