Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 13:15

ЄС готує санкції для Росії

ЄС готує санкції для Росії
Євросоюз має намір накласти санкції на Росію через конфлікт з Грузією, повідомляє AFP. Про це заявив Бернар Кушнер, міністр закордонних справ Франції, яка в даний час головує в ЄС. За словами Кушнера, Євросоюз також планує і "багато інших дій" відносно Росії. Які саме, він не уточнив.

Про те, які дії ЄС зробить у зв"язку з ситуацією на Кавказі, стане відомо в понеділок, 1 вересня. Цього дня відбудеться позачерговий саміт Євросоюзу, присвячений конфлікту між Росією і Грузією.

Низка країн ЄС - зокрема Франція і Британія, а також США засудили дії Росії. Різкій критиці піддалася як військова операція в Південній Осетії і бомбардування грузинських стратегічних об"єктів, так і визнання Кремлем незалежності Абхазії і Південної Осетії, що послідувало за цим.

27 серпня НАТО підготувала спеціальну заяву, підписану представниками всіх країн, що входять до Північноатлантичного альянсу. У ній НАТО закликало Росію переглянути своє рішення по статусу Південної Осетії і Абхазії і проявити пошану до територіальної цілісності Грузії. У відповідь на це постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін запропонував західним партнерам спершу відмовитися від визнання незалежності Косово. C засудженням дій Росії також виступила "Велика сімка".

Тбілісі, у свою чергу, звинувачує Москву в спроби анексії своєї грузинської території. Російська влада ці звинувачення відкидає, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готує санкції для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути