Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 16:25

Грузія припинила відносини з Росією

Грузія припинила відносини з Росією
Відносини Грузії з Росією "припиняються надовго, якщо не назавжди", заявив секретар Ради національної безпеки Грузії Каха Ломая.

При цьому, за його словами, рішення Росії про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії "ніяких юридичних наслідків для Грузії мати не може, оскільки головним юридичним документом, регулюючим суверенітет Грузії, є Конституція країни, підкріплена міжнародним правом", повідомляє Подробности

Держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі закликав міжнародне співтовариство негайно відреагувати на визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії.

"Цей крок направлений проти міжнародного співтовариства, а не Грузії, оскільки лідери багатьох країн закликали (президента РФ) Медведєва не визнавати сепаратистів і не порушувати резолюції ООН", - заявив Темур Якобашвілі журналістам.

Держміністр підкреслив, що "відповідь міжнародного співтовариства не повинна запізнюватися".

"Росія вступила в жорстке протистояння з міжнародним співтовариством, яке повинне проявити зараз свою прихильність демократичним принципам", - відзначив Темур Якобашвілі.

У зв"язку з рішенням Росії визнати незалежність Абхазії і Південної Осетії в Тбілісі сьогодні відбудеться засідання Радбеза Грузії. Очікується, що воно пройде під головуванням президента Михайла Саакашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Грузія припинила відносини з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути