вівторок, 26 серпня 2008 09:40

Росія заохочуватиме сепаратистські рухи в Криму і гратиме на суперечностях в Україні

Європейський союз повинен визнати право України на членство в ЄС і НАТО, запропонувати ліберальніший візовий режим, підтримати територіальну цілісність України і інтегрувати цю державу в європейський енергетичний ринок.

Про це говориться у доповіді аналітичного центру Європейської ради з закордонних справ, присвяченому російсько-грузинському конфлікту, повідомляє українська служба радіо "Німецька хвиля" у вівторок.

Згідно з докладом, в даний час своїми діями Росія намагається послати сусідам - Україні, Молдові і Азербайджану - важливий сигнал: відтепер Москва відповідатиме агресивніше на те, що вона вважає антиросійською поведінкою.

Москва намагатиметься впливати на майбутнє України

Як відзначають експерти, Москва, очевидно, гратиме на суперечностях в Україні щодо "російського питання" і намагатиметься впливати на майбутнє цієї країни. Аналітики не виключають, що паралельно Росія заохочуватиме сепаратистські рухи в Севастополі і в Криму в цілому.

Як наголошується в документі, з огляду на те, що наступним пунктом напруги може стати Україна, ЄС повинен розробити широку стратегію для прояву солідарності з цією державою.

Можливість для цього може створити саміт Україна-ЄС, який проходитиме 9 вересня в Евіані.

На думку авторів доповіді, Євросоюз повинен, зокрема, підтримати українські плани розробки дорожньої карти для виведення російського флоту з Севастополя після 2017 року, ЄС також повинен провести дослідження щодо майбутнього транзиту газу з Росії і впливу на це газопроводів, які обходять Україну, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія заохочуватиме сепаратистські рухи в Криму і гратиме на суперечностях в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути