Ексклюзиви
понеділок, 25 серпня 2008 10:35

Янукович про Україну, Грузію і відповідальність

Янукович про Україну, Грузію і відповідальність

Фракція Партії регіонів вимагатиме розгляду Верховною Радою у першочерговому порядку питання про "втручання України у збройний конфлікт на Кавказі".

Про це заявив в інтерв"ю журналістам у Києві заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Він наголосив, що фракція Партії регіонів "безумовно, ставитиме питання про політичну відповідальність керівників держави".

За словами лідера Партії регіонів, необхідно з"ясувати питання, на яких підставах "Україна брала участь у конфлікті на боці однієї із сторін".

В.Янукович також зазначив, що необхідно з"ясувати, чи брали українці безпосередню участь у цьому конфлікті і чи постачалася українська зброя "для знищення мирного населення міст і селищ".

В.Янукович наголосив, що фракція Парії регіонів наполягатиме, аби кожен політик, кожен народний депутат висловив свою точку зору з тим, "щоб український народ побачив, хто є хто".

Як повідомлялося, 22 серпня фракція Партії регіонів заявила, що вважає за необхідне терміново розпочати політичні консультації щодо прийняття змін до Конституції України з метою визначення позаблокового статусу України та недопущення участі вищих керівників держави у розв"язанні та втягуванні держави у міжнародні конфлікти.

Також "регіонали" наполягали, щоб у перший день сесії Верховної Ради депутати розглянули питання грузинсько-осетинсько-російського конфлікту, дали оцінку діям чинної влади та опрацювали комплекс заходів, спрямованих на повернення українсько-російських відносин у русло добросусідського та взаємовигідного діалогу.

Крім того, депутати від Партії регіонів вимагали заборонити постачання української зброї в гарячі точки, зокрема в Грузію, та створити парламентську тимчасову слідчу комісію, яка розслідувала б факти продажу Грузії української зброї та участі українських громадян у збройному конфлікті між Росією і Грузією, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Янукович про Україну, Грузію і відповідальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути