Ексклюзиви
неділя, 24 серпня 2008 10:45

У Великій Британії збиралися вбити Гордона Брауна

У Великій Британії збиралися вбити Гордона Брауна

У Великій Британії після підозри в організації змови з метою вбивства прем"єр-міністра країни Гордона Брауна були арештовані три людини, передає FoxNews з посиланням на представника місцевої поліції.

Затримані мали відношення до екстремістського ісламістського сайту, на якому в січні був розміщений заклик убити Брауна. Всі троє проживали в місті Блекберн, графство Ланкашір. Молоді люди у віці 21, 22 і 23 років арештовані на підставі статей закону про тероризм, прийнятого у Великобританії в 2006 році. Двох поліція затримала в манчестерському аеропорту під час посадки на літак, що слідував до Фінляндії. Третій був арештований в місті Акрінгтон в графстві Ланкашір.

Слідчим було надано час до четверга, протягом якого вони повинні пред"явити трьом затриманим звинувачення, звільнити їх або попросити про продовження терміну ув"язнення.

Операція з затримання пройшла в рамках антитерористичної операції, яку проводили спільно відділи з боротьби з тероризмом поліції Ланкашіру і Великого Манчестера. В даний момент поліцейські продовжують розслідування в скандинавських країнах.

Починаючи з початку серпня рівень терористичної загрози у Британії був підвищений до "критичного" - максимального ступеню небезпеки. Підвищення рівня терористичної загрозисталося після того, як, за повідомленнями поліції, запобігли декільком терактам в аеропортах і літаках. Через посилення мерів безпеки багато рейсів затримуються, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії збиралися вбити Гордона Брауна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути