четвер, 21 серпня 2008 18:43

Звинувачення СП проти Тимошенко містять сім серйозних позицій

Звинувачення СП проти Тимошенко містять сім серйозних позицій
Матеріали, що отримала Служба безпеки України від Секретаріату Президента щодо діяльності Кабінету міністрів, містять сім досить серйозних позицій у сфері національної безпеки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам виконуючий обов"язки голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Сьогодні я підтверджую отримання документів від Секретаріату Президента, в яких є інформація про діяльність Кабінету міністрів, у зв"язку з тим, що така діяльність може завдавати шкоди інтересам України. Також підтверджую, що СБУ почала перевіряти цю інформацію – виключно у тій сфері, де законом відведені наші повноваження. Це обороноздатність, енергетична безпека і вирішення усіх питань, що визначені РНБО у сфері безпеки", - заявив Наливайченко.

Говорячи про строки виконання цієї роботи, голова СБУ зауважив, що законом такі перевірки не обмежені у часі. "Це залежить від змістовності і часу надання відповідей, у тому числі й самим Кабміном. Окрім цього, від СБУ відповідні запити пішли на Службу зовнішньої розвідки та інші правоохоронні органи України", - сказав Наливайченко.

Він також повідомив, що "за результатами цієї перевірки із урахуванням відповідей інших правоохоронних органів інформація буде надана Генеральній прокуратурі України, адже йдеться про найвищих державних службовців".

"Я упевнений, і заявляю що політики не буде. А буде нормальна правова робота і належна перевірка. Якщо закон порушувався, значить далі буде робота Генеральної прокуратури і судів", - наголосив Наливайченко.

Як повідомляв УНІАН, 18 серпня заступник глави Секретаріату Президента Андрій Кислинський заявив, що Секретаріат Президента передасть до правоохоронних органів для детального вивчення матеріали щодо ознак державної зради і політичної корупції у діях прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Він повідомив, що, за наявною інформацією, політичне керівництво Російської Федерації з особливою увагою розглядає рішення щодо підтримки кандидатури Тимошенко на виборах Президента України після виконання умов щодо пасивної позиції прем"єр-міністра України та її політичної сили у конфлікті з Грузією.

Прем"єр-міністр відкинула звинувачення Секретаріату Президента у зраді національних інтересів.

Сьогодні прес-група СБУ повідомила, що відомство отримало від Секретаріату Президента України документи, в яких викладена інформація щодо діяльності Кабінету міністрів України "на шкоду національним інтересам держави", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Звинувачення СП проти Тимошенко містять сім серйозних позицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути