Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2008 14:01

Козулін візьме участь у президентських виборах

Козулін візьме участь у президентських виборах

Один з лідерів білоруської опозиції Олександр Козулін, який нещодавно був звільнений з ув"язнення, візьме участь в президентських виборах 2011 року. Про це, як повідомляє "Інтерфакс", він заявив на прес-конференції в Мінську.

"Я братиму участь в президентських виборах, але поки невідомо в якій ролі", - сказав опозиціонер, зазначивши, що до президентської кампанії ще залишається багато часу.

Олександр Козулін, один з лідерів Білоруської соціал-демократичної партії (БСДП), балотувався в президенти в березні 2006 року. Незабаром після виборів, на яких в черговий раз переміг Олександр Лукашенко, Козулін був затриманий. Його звинуватили в хуліганстві та організації масових безладів. Опозиціонера, зокрема, звинувачували в тому, що він розбив портрет Лукашенко, коли знаходився у відділенні міліції.

Своєї провини Козулін не визнав. Знаходячись в колонії, він неодноразово оголошував голодування, протестуючи проти свавілля влади. Звільнення опозиціонера вимагала влада США та країн ЄС, називаючи це умовою для нормалізації відносин між Білорусією та Заходом.

16 серпня Козулін несподівано був помилуваний президентом. Вийшовши на волю, він заявив, що домагатиметься повної реабілітації, а також компенсації морального збитку, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Козулін візьме участь у президентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути