Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 10:00

Медведько продовжив кримінальну справу проти Портнова

Генпрокуратура продовжила термін розслідування кримінальної справи щодо члена фракції БЮТ Андрія Портнова, підозрюваного в спробі незаконної приватизації Одеського припортового заводу.

У свою чергу, Портнов заявив, що термін розслідування цієї справи давно минув, і пообіцяв, що буде вимагати від керівництва ГПУ або пред"явити йому обвинувачення, або вибачитися, повідомляє "Комерсант-Україна".

Кримінальну справу у відношенні Портнова за фактом замаху на незаконну приватизацію Одеського припортового заводу було порушено 19 травня 2008 року. На той час Портнов виконував обов"язки голови Фонду держмайна.

Оскаржувати в суді постанову про порушення справи Портнов тоді не став, заявивши, що "хоче дати Генпрокуратурі можливість потрудитися".

Формально двомісячний термін, відведений Кримінально-процесуальним кодексом на його розслідування, минув 19 липня.

"Усі терміни, відведені на розслідування "моєї" справи, уже минули. І, як показала практика, слідчі Генпрокуратури не змогли пред"явити мені жодної претензії", - заявив депутат.

За словами Портнова, за кілька місяців розслідування цієї кримінальної справи Головним слідчим управлінням ГПУ його викликали на допит лише один раз.

"До того ж у мене не взяли жодного документа – так що слідства фактично не було. З огляду на це, я буду вимагати від генпрокурора або пред"явити мені обвинувачення і внести в парламент подання на притягнення мене до кримінальної відповідальності, або ж принести мені вибачення", - додав депутат.

Як відомо, законом "Про статус народного депутата", а також регламентом Верховної Ради передбачено особливу процедуру притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності.

Для цього генпрокурор вносить у парламент відповідне подання, підтримати яке в ході відкритого поіменного голосування депутати повинні більшістю голосів.

У Головному слідчому управлінні ГПУ повідомили, що термін розслідування цієї кримінальної справи було продовжено.

"Строк минає 19 серпня – ми продовжили його на місяць і, напевно, будемо вирішувати питання про те, щоб продовжити ще", - розповів начальник Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Петро Коваль.

За його словами, таке рішення пов"язано з необхідністю проведення "усіх необхідних слідчих дій".

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Медведько продовжив кримінальну справу проти Портнова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути