Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 13:16

У Януковича найбільші фінансові ресурси для участі в президентських "перегонах"

Експерти вважають, що Віктор Янукович як кандидат на пост Президента України має найбільші фінансові ресурси.

Про це сьогодні заявив журналістам голова правління Центру соціологічних і політологічних досліджень "Соціовімір" Сергій Таран, коментуючи результати опитування 25 провідних українських політологів.

За словами Тарана, фактично всі експерти (96%) впевнені, що політичний рейтинг буде основним для Юлії Тимошенко під час президентської виборчої кампанії у 2009 році. Трохи менше половини (44%) опитаних вважають, що електоральні ресурси будуть також істотні для Януковича, проте 64% експертів упевнені, що саме лідер Партії регіонів має найбільші фінансові ресурси серед можливих кандидатів на презіденсткий пост. Фінансові ресурси істотні також і у Тимошенко - так вважають 60% опитаних. Тільки 20% експертів вважають, що на ресурси може розраховувати і Віктор Ющенко.

Проте нинішній Президент є безперечним лідером адміністративного ресурсу (60% опитаних). Разом з тим, три основні кандидати в президенти майже порівну ділять інформаційні ресурси: те, що для Ющенка і Тимошенко інформаційні ресурси будуть основними, вважають 44% опитаних; для Януковича - 32% опитаних.

При цьому половина експертів упевнені, що кращою передвиборною стратегією для Тимошенко є залишитися на посту Прем"єр-міністра, і саме з цієї позиції починати свою передвиборну кампанію. Тільки два експерти вважають, що для успішної виборчої кампанії їй краще піти у відставку. Разом з тим, окремі політологи схильні вважати, що відставка, спровокована за зовнішніми причинами, теж могла б підсилити шанси Тимошенко як кандидата в президенти.

Близько половини експертів (44%) вважає, що для Януковича позиція Прем"єр-міністра, яка стане наслідком переформатування парламентської коаліції, теж вигідна стартова точка у президентській гонці.

Опитування було проведене Центром соціологічних і політологічних досліджень "Соціовімір" з 28 липня по 3 серпня 2008 року, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича найбільші фінансові ресурси для участі в президентських "перегонах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути