Ексклюзиви
неділя, 03 серпня 2008 17:27

Одещина опинилася на грані затоплення

 Одещина опинилася на грані затоплення

Сьогодні-завтра на Одещині у пониззі Дністра очікується підйом води до максимального рівня.

Як повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій з посиланням на дані Гідрометцентру, у пониззі Дністра в Одеській області, за даними гідрологічного посту Одеського державного екологічного університету, в селі Маяки рівень води поступово підвищується.

З 16.00 2 серпня до 06.00 3 серпня рівень води підвищився на 7 см і на 06.00 становив 168 см над умовним нулем посту.

За даними Головного управління МНС в Одеській області, спостерігається перелив води через трасу Одеса-Рені на 51-53 км, затоплене межиріччя Дністра-Турунчука.

Підняття максимального рівня води у пониззі Дністра на Одещині очікується 3-4 серпня, при цьому триватиме затоплення межиріччя Дністра-Турунчука, автотраси Одеса-Рені, можливе підтоплення незахищених дамбами сільськогосподарських угідь і господарських об"єктів.

Разом з цим вночі 3 серпня у Карпатському регіоні опадів не було. На річках регіону продовжується стійке зниження рівнів води, лише у пониззі Дністра в Одеській області триває їх підвищення.

На переважній більшості річок у створах гідрологічних постів вода увійшла в русло, лише на Дністрі біля Роздола (Львівська обл.) та Латориці біля Чопа (Закарпатська обл.) вода ще утримується на заплаві.

За оперативними даними диспетчера Дністровської ГЕС, рівень води в її верхньому б"єфі за добу знизився на 21 см, скидання води з водосховища майже не змінилось і на 04.00 3 серпня становило 1360 м3/с, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину « Одещина опинилася на грані затоплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути