Ексклюзиви
середа, 30 липня 2008 10:52

"Регіони" і Литвин не будуть голосувати за зміни до держбюджету

"Регіони" і Литвин не будуть голосувати за зміни до держбюджету
Представники фракцій Партії регіонів і блоку Литвина на позачерговому засіданні Верховної Ради не будуть голосувати за жодні законопроекти, крім тих, що стосуються допомоги потерпілим від повені в Західних областях України.

"Партія регіонів візьме участь у голосуванні по наданню допомоги жителям західних регіонів, що постраждали від стихії. І крапка!" – заявив "регіонал" Олександр Єфремов в інтерв"ю Комерсант-Україна.

Водночас прес-служба фракції блоку Литвина з посиланням на свого лідера заявила, що він "категорично проти того, щоб це лихо використовувалося для "протягування" змін до бюджету, мета яких – рішення, далекі від людських потреб".

Крім того, у парламенті немає єдності з приводу підтримки президентського або урядового проекту змін до Держбюджету.

Як пише Комерсант, зараз не тільки НУ-НС, але і Партія регіонів схильні підтримати президентську ініціативу, тому що його розрахунки збігаються з реальною сумою збитків від повені.

"За попередніми даними, збитки складуть більше 3,5 млрд грн", – сказав депутат Володимир В"язівський (НУ-НС).

Заступник голови бюджетного комітету, депутат від Партії регіонів Олександр Пеклушенко пропонує цю суму взяти за основу і створити депутатську комісію з контролю за використанням коштів.

Водночас, за словами депутата від БЮТ Олега Ляшка, їхня фракція підтримає винятково урядову версію.

"Замість того, щоб вносити плутанину і тоді, і зараз, нехай зустрінеться з прем"єром і знайде спільну мову", - прокоментував він внесення президентом власного проекту змін до Держбюджету.

Як відомо, до Верховної Ради внесено два проекти змін до Держбюджету – урядовий і президентський. Позачергове засідання парламенту відбудеться у четвер.

Перед парламентськими канікулами депутати не змогли проголосувати за жоден з проектів Держбюджету – ні за президентський, ні за урядовий.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" і Литвин не будуть голосувати за зміни до держбюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути