Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2008 17:10

Єдина АЕС в Прибалтиці зупинилася помилково

У ніч на 29 липня в Литві незаплановано припинила роботу Ігналінська АЕС, повідомляє "Інтерфакс". Передбачалося, що буде відключено один з двох турбогенераторів другого енергоблоку (єдиного експлуатованого блоку станції). Проте через помилку персоналу був зупинений і другий генератор, в результаті станція повністю припинила вироблення енергії.

Технічний директор ІАЕС Геннадій Негрівода підтвердив, що інцидент не пов"язаний з жодними пошкодженнями техніки. "Все справно, просто банальна помилка персоналу", - сказав він. За словами технічного директора, генератор, що відключився, буде запущений 30 липня, а через декілька днів після цього, як і намічалося, він буде зупинений у зв"язку з плановим ремонтом.

Директор компанії Lietuvos energija Владас Пашкявічюс, якого цитує Delfi.lt, повідомив, що електропостачання в Литві порушене не було: енергія споживачам була направлена з інших джерел.

Другий блок ІАЕС закриють на ремонт 2 серпня. Як очікується, він буде знову запущений на початку жовтня.

Нагадаємо, що Ігналінська АЕС, відповідно до зобов"язань Литви по відношенню до ЄС, повинна бути закрита в 2009 році. Керівництво республіки неодноразово зверталося до Євросоюзу з проханням продовжити термін роботи станції, поки в Литві не буде побудована нова атомна електростанція. Проте ЄС досі не дав згоди на відстрочення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єдина АЕС в Прибалтиці зупинилася помилково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути