Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2008 17:21

Санаторному лікарю кладуть 50 гривень у картку

Медсестра з міста Кіровограда Влада Козаківська, 48 років, три тижні лікувалася в санаторії "Рубін". Це в місті Трускавці Львівської обл. Оплатила лише 20% ціни путівки — 650 грн. Решту доплатив профком.

— Жила в двомісному номері з телевізором і санвузлом, — розповідає жінка. — Усе було б добре. Але сусідка по кімнаті дуже хропіла. Я попросила перевести мене в одномісний. За кожну ніч треба було доплатити 68 гривень. Я б і доплатила, так кімнати заброньовані аж до жовтня.

У Трускавці — понад 40 пансіонатів і санаторіїв. Путівку можна купити на місці. Доба коштує від 165 грн. У ціну входить харчування та лікування. За поліпшене харчування або "шведський" стіл треба доплачувати ще 125 грн на добу. Одномісний номер коштуватиме до 544 грн.

Обшиті дубовими панелями кімнати санаторію "Женева" коштують від 385 грн. Номери-люкс — 1,1 тис. грн. Меблі — теж із дерева. Зранку відпочивальники прогулюються в парку санаторію в махрових халатах. Найдорожчий у Трускавці готель-санаторій "Ріксос". День у ньому коштує від 600 до 5 тис. грн. Там зупиняється Софія Ротару.

Жителька Житомира Людмила Павлюк, 31 рік, приїхала на курорт без путівки:

— Вода з бюветів безкоштовна для всіх, то для чого платити шалені гроші за проживання?

Удвох із чоловіком Людмила винайняла двокімнатну квартиру біля трускавецького автовокзалу. За добу платять 50 грн. Харчуються самі. Щодня закуповують городини та м"яса на 50 грн. Триденне харчування можна оплатити і в санаторії. Коштуватиме воно ті ж 50 грн, але з кожної особи.

— Переночувати можна й дешевше, — ділиться досвідом Людмила. — Приватники пропонують ліжко-місце від 25 гривень. Важливо, щоб до бювету було недалеко. Бо пити мінералку треба шість разів на день. Із собою не набереш — вода швидко втрачає цілющі властивості. Тому житло, яке ближче до бювету, й коштує дорожче. Ми з приватного сектору йдемо пішки 15 хвилин.

Прийом у лікаря оплачують за прейскурантом — 20 грн. Процедури коштують від 3 до 280 грн.

— Я заплатила за путевку, а процедур мне совсем чуть-чуть прописали, — дивується  москвичка Даша. Вона чекає черги до гастроентеролога.

— Ви лікареві не заплатили, — відповідає їй жіночка в червоній кофтинці. — Я поклала у свою карточку п"ятдесятку й дала лікареві. То він виписав усі процедури, які я просила. За масаж спини я доплачую масажисту 20 гривень. Стільки платять за масаж за прейскурантом. Але ж лікарі хитрі: назначають масаж грудного відділу або тільки шиї. А я хочу на всю спину. Можна в касу доплатити, а я йому в халат кладу. То він мене з усеї сили топче. У вихідні мене теж приймає.

Житомиряни Павлюки про лікування домовилися з медсестрою процедурного кабінету.

Лікарі радять попити місцеву мінералку хоча б 12 днів. Хоча вода "Нафтуся" починає діяти лише з 9 дня. Каміння, пісок у нирках та жовчному міхурі виходять після місячного вживання. Ще й треба щодня проходити пішки не менше 7 км.

Зараз ви читаєте новину «Санаторному лікарю кладуть 50 гривень у картку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути