Ексклюзиви
субота, 26 липня 2008 16:43

Адвокат Караджіча встиг подати апеляцію

Адвокат Караджіча встиг подати апеляцію
Адвокат колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджіча Светозар Вуячич встиг подати апеляцію з приводу екстрадиції його підзахисного з Сербії, повідомляє CNN з посиланням на сербські ЗМІ. Раніше повідомлялося, що термін для подачі протесту закінчився, і чи встиг адвокат Караджіча подати апеляцію, було не відомо.

Светозар Вуячич повинен був опустити апеляцію в поштову скриньку за п"ять хвилин до закриття поштового відділення, щоб відтягнути розгляд скарги на якомога триваліший період. Завдяки тому, що адвокат встиг відправити скаргу, Караджіч залишиться в Сербії як мінімум до середи, 30 липня, поки суд розглядатиме апеляцію. Влада Сербії мають намір задовольнити вимогу Гаагського трибуналу про екстрадицію Караджіча; захист колишнього президента Республіки Сербської вимагає, щоб його судили в Сербії.

Радована Караджіча звинувачують в причетності до вбивства 18 тисяч осіб, геноциді та злочинах проти людяності, здійснених в період балканської війни 1992-1995 років. Караджічу вдавалося ховатися від правосуддя більше десяти років. Його заарештували в передмісті Бєлграда 18 липня 2008 року. За роки переховувань Караджіч встиг купити фальшиві документи на ім"я Драгана Дабіча і займався нетрадиційною медициною в одній з бєлградських лікарень, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Караджіча встиг подати апеляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути