Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 17:45

Жванія заговорив про імпічмент Ющенку

Жванія заговорив про імпічмент Ющенку
Заява президента Віктора Ющенка щодо причетності Давида Жванії до його отруєння є підставою для початку процедури імпічменту, вважає Жванія.

"Вважаємо, що своїми абсолютно невиваженими й безвідповідальними висловлюваннями Ющенко ганьбить не стільки себе особисто, як принижує честь Української держави перед світовою громадськістю", - сказано у заяві прес-служби Жванії.

"Подібні дії Ющенка ставлять під сумнів його відповідність високій посаді президента України, адже порушення Конституції, зокрема у частині презумпції невинуватості, є вагомою підставою для початку процедури імпічменту глави держави", - заявляє Жванія.

Як сказано у заяві, "Давид Важаєвич нікому не делегував права використовувати своє чесне ім"я у політичних аферах авантюристів з вулиці Банкової, у тому числі й кумові Вікторові Ющенку".

Жванія також вважає, що "безапеляційна заява" Ющенка про його причетність "до ніким не доведеного факту начебто отруєння глави держави є свідченням абсолютного правового нігілізму, який нині панує на Банковій, зухвалого нехтування Конституцією держави, яка гарантує громадянам України презумпцію невинуватості".

При цьому він припускає, що подібну заяву Ющенко зробив "у емоційному пориві", відреагувавши у такий спосіб на його чисельні інтерв"ю, у яких він ставить під сумнів сам факт можливого отруєння президента.

"Але особисті емоції не дають права главі держави ображати людей, звинувачувати їх у причетності до злочинів, сам факт яких не доведений", - вважає Жванія.

"Звертаємося до усіх тверезомислячих людей України з закликом покласти край процесові згортання демократії у державі та повернення до найгірших зразків тоталітаризму", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Як відомо, під час прес-конференції у четвер, відповідаючи на питання, чи вважає він Жванію причетним до свого отруєння, Ющенко відповів: "Думаю, так", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Жванія заговорив про імпічмент Ющенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути