Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 14:47

Німеччина передала Росії матеріали у справі про вбивство Литвиненка

Німеччина передала Росії матеріали у справі про вбивство Литвиненка

Правоохоронні органи Німеччини передали Росії матеріали у кримінальній справі про вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, отруєного в Лондоні в листопаді 2006 року. Передані російській стороні папери також стосуються замаху на вбивство бізнесмена Дмитра Ковтуна. Про це заявив офіційний представник СКП Володимир Маркін.

Маркін додав, що матеріали у справі Литвиненка були передані російським слідчим органам під час візиту представників СКП до Німеччини в липні 2008 року. Перший запит був направлений до Німеччини ще в грудні 2008 року, проте впродовж півтора року німецька сторона не передавала матеріали справи. У результаті для отримання інформації до Німеччини відправилася робоча група СКП.

Зібрані німецькими колегами свідоцтва знадобилися російським слідчим органам через те, що в будинку дружини Ковтуна в Гамбурзі були виявлені сліди полонія-210 - речовини, що послужила причиною загибелі Литвиненка. На самого Ковтуна в Німеччині завели кримінальну справу за незаконне ввезення в країну радіоактивних речовин, проте формально до справи Литвиненка воно відношення не має.

Скотланд-ярд вважає, що вбивцею Литвиненка є бізнесмен Андрій Луговий. Він свою провину заперечує, і російська сторона відмовляється видавати Лугового британському правосуддю, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина передала Росії матеріали у справі про вбивство Литвиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути