Ексклюзиви
середа, 23 липня 2008 19:07

Президент Іраку наклав вето на закон про місцеві вибори

Президент Іраку наклав вето на закон про місцеві вибори
Президент Іраку Джалаль Талабані в середу, 23 липня, наклав вето на закон про проведення регіональних виборів в жовтні 2008 року, прийнятий парламентом.

У адміністрації іракського президента рішення Талабані пояснили тим, що президент не може підписати закон, за який проголосували 127 депутатів парламенту, тобто навіть не проста більшість. Всього в парламенті Іраку 275 депутатів.

Агентство зазначає, що перенесення жовтневих виборів є серйозним ударом по політиці примирення іракських общин, що намагається проводити президент США Джордж Буш. Передбачалося, що ухвалення закону про регіональні вибори дозволить провести місцеві вибори у вісімнадцяти провінціях Іраку вже цього року.

Голосування згідно із законом відбулося у вівторок, 22 липня, проте його бойкотували курдські депутати парламенту. Раніше проти законопроекту виступали представники общини шиїта Іраку, що входять в уряд, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Іраку наклав вето на закон про місцеві вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути