Ексклюзиви
середа, 23 липня 2008 08:15

Ідею Саркозі швидше приймати Україну до ЄС не підтримали

Ідею Саркозі швидше приймати Україну до ЄС не підтримали
Міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу не змогли дійти єдиної думки щодо подальшого розширення ЄС за рахунок зміцнення зв`язків з Україною для її подальшої інтеграції.

Зокрема, Швеція і Польща підтримали пропозицію президента Франції Ніколя Саркозі розглядати договір про зміцнення зв`язків з Україною як "договір про співпрацю", тобто як документ, що дозволяє ЄС розглядати її як потенційного кандидата на вступ до блоку.

Натомість, Нідерланди і Бельгія висловилися категорично проти такого кроку.

Як зазначила комісар ЄС із внутрішніх зв`язків Беніта Ферреро-Вальднер, Україні потрібно більше стабільності, щоб претендувати на членство в ЄС. "Справді, маса реформ мала місце (в Україні), але не всі необхідні", - заявила комісар.

За словами іншого чиновника Єврокомісії, підтримка пропозиції Саркозі була "достатньо широкою, але цього не досить". Він зазначив, що "переговори на цю тему не закінчаться в найближчі місяці".

Саркозі раніше висловився за розгляд договору про зміцнення зв`язків з Україною, підписання якого відбудеться 9 вересня ц.р., як договору про співпрацю, що може дозволити Україні претендувати на статус країни-кандидата в ЄС, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ідею Саркозі швидше приймати Україну до ЄС не підтримали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути