Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2008 08:52

Караджіча заарештували за наводкою іноземної розвідки

Караджіча заарештували за наводкою іноземної розвідки
Колишній президент Сербської Республіки Радован Караджіч був арештований сербськими властями після отримання інформації від іноземної розвідки, повідомляє у вівторок агентство Reuters з посиланням на анонімне джерело в уряді Сербії.

Що саме було вказане в повідомленні розвідки і розвідслужба якої країни поділилася інформацією, інформагентства не уточнюють.

Відомості про арешт Радована Караджіча поступили увечері 21 липня. За словами президента Сербії Бориса Тадіча, Караджіч вже з"явився перед слідчими суду з військових злочинів у Бєлграді. Подробиці затримання утікача Тадіч повідомити відмовився.

Заарештований Караджіч на першому допиті розповів, що затримали його ще увечері в п"ятницю, 18 липня, коли він їхав в автобусі в передмістя Бєлграда. Невідомі люди, за словами Караджіча, вивели його з автобуса, надягли на обличчя пов"язку і відвезли, помістивши пізніше в якусь кімнату, в якій він знаходився до понеділка.

Новина про упіймання Караджіча викликала тріумфування серед жителів Сараєво, які в масовому порядку вийшли на вулиці з метою відсвяткувати затримання колишнього лідера боснійських сербів. У Бєлграді також пройшли демонстрації, жителі міста виражали протест проти арешту Караджіча, якого вважають національним героєм.

Колишній президент Сербської Республіки Радован Караджіч звинувачується міжнародним правосуддям у військових злочинах і злочинах проти людства. Найзначнішими пунктами звинувачення є організована боснійськими сербами блокада Сараєво, в ході якої в результаті артобстрілів і вуличних боїв загинули більше 10 тисяч мирних жителів, і геноцид мусульманського населення в анклаві Сребреніца, де загинули близько восьми тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Караджіча заарештували за наводкою іноземної розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути