Ексклюзиви
понеділок, 21 липня 2008 12:30

Комуністи здивувалися відмові церкви канонізувати Сталіна

Комуністи здивувалися відмові церкви канонізувати Сталіна
Учасники організації "Комуністи Петербургу і області" дивуються з приводу різкої реакції Російської православної церкви на пропозицію лівих про канонізацію Йосипа Сталіна, передає "Інтерфакс". Hа цьому тижні в КПЛО заявили про намір звернутися до РПЦ з проханням запустити процедуру канонізації Сталіна, як "збирача російських земель, переможця іноземців, творця великого соціального мінімуму, подвижника і отця народів".

Проте голова прес-служби Московської патріархії священик Володимир Вігилянський назвав цю пропозицію "жахливою" і нагадав про гоніння на віруючих в період правління Сталіна.

У відповідь в КПЛО заявили, що "Позиція Московської Патріархії РПЦ продиктована тиском з боку мирських властей, не відображає думки всього духівництва, особливо священнослужителів з величезної більшості малих міст Росії, сільської місцевості, і прямо суперечить сподіванням більшості прихожан РПЦ, що жертвують на зміцнення впливу православ"я значні засоби", - мовиться в заяві на офіційному сайті КПЛО.

Петербурзькі комуністи нагадують, що РПЦ вже оцінила діяльність Сталіна за життя останнього, як однозначно позитивну. При цьому автори заяви посилаються на офіційне послання Сталіну від духівництва і мирян РПЦ 1949 року, де, зокрема, мовиться від імені Патріарха Алексія I і інших ієрархів, що "нам (РПЦ) особливо дороге те, що в діяннях Ваших, направлених до здійснення загального блага і справедливості, весь світ бачить торжество етичних початків на противагу злості, жорстокості і пригнобленню, пануючим у відживаючій системі суспільних відносин", повідомляє "Новий Регіон".

Зараз ви читаєте новину «Комуністи здивувалися відмові церкви канонізувати Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути