Ексклюзиви
пʼятниця, 18 липня 2008 14:57

НУ-НС обіцяє відкрити музей "Пам"яті Героїв Крут" найближчим часом

Музей "Пам"яті Героїв Крут" нарешті буде відкрито, повідомила прес-служба НУ-НС. Нашоукраїнці нагадують: ще з перших років незалежності України стояло питання про спорудження музейного комплексу на місці трагічної загибелі юнаків, але реалізація проекту почалася тільки після обрання президентом Віктора Ющенка.

У 2005 році за ініціативою Президента та за підтримкою "Нашої України" було розроблено та презентовано проект Меморіально-музейного комплексу "Пам"яті Героїв Крут" під авторством народного художника України Анатолія Гайдамаки та заслуженого діяча мистецтв України Бориса Дєдова.

Уже влітку 2006 року Віктор Ющенко відкрив першу чергу комплексу — монумент "Пам"яті Героїв Крут", який двічі був брутально понівечений, а навесні 2008-го "Наша Україна" допомогла розпочати будівництво другої черги — Історико-меморіального музею біля монументу.

На території комплексу будуть стояти вісім залізничних вагонів, об"єднаних в одну музейну композицію. "Вагони, всередині яких розмістять музейні експонати, були виготовлені в перші десятиліття минулого століття і зараз знаходяться на реставрації", — повідомив Дєдов.

Гайдамака, який займається художнім оформленням музею, наголошує, що "Експозиція буде присвячена не лише бою під Крутами, а репрезентуватиме найвизначніші події доби Української Народної Республіки. У музеї будуть представлені фотокартки, спогади очевидців, документальні матеріали, зразки зброї цього періоду".

На місці реставрації зараз організовано своєрідний робочий штаб, де проводяться наради за участю представників "Нашої України". "Багато вже зроблено, але попереду – ще чимало роботи", — наголосив перший заступник голови Центрального виконавчого комітету "Нашої України" Вадим Шкурін, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС обіцяє відкрити музей "Пам"яті Героїв Крут" найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути