пʼятниця, 18 липня 2008 09:47

Ющенко і всі небайдужі за долю України пішли на Говерлу

Ющенко і всі небайдужі за долю України пішли на Говерлу
Президент України Віктор Ющенко в Івано-Франківській області розпочав сходження на найвищу вершину українських Карпат Говерлу (2061м).

Сходження на вершину розпочалося о 9.00 з двох боків: Івано-Франківської і Закарпатської областей. Глава держави піднімається на Говерлу з боку Закарпаття.

Спільно на вершину піднімаються майже тисяча учасників, які йдуть із державними прапорами. У сходженні також беруть участь голови облдержадміністрацій (делегації з 27 регіонів до 20 осіб), народні депутати, міністри, деякі лідери політичних партій і всі небайдужі за долю України.

Символи матимуть статус пам"ятки державного значення

Ющенко на Говерлі відкриє скульптурну композицію "Тризуб", яка висотою майже три метри і мармурову стелу вагою 700 кг, в яку буде закладено капсули із землею з усіх регіонів України, взяту з місць "звитяг українського духу і зброї". Також на Говерлі під звуки гімну України глава держави підніме Державний прапор України розміром 6 на 4 метри, який виготовили у Луганську з непромокаючої тканини. Потім священики освятять державні символи.

Встановлені на Говерлі українські символи матимуть статус пам"ятки державного значення.

Нагадаємо, що останнього разу Ющенко сходив на Говерлу у 2005 році. Тоді акція закінчилася драматично через погану погоду - була сильна буря з дощем, градом та блискавками, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і всі небайдужі за долю України пішли на Говерлу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути