Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 09:29

Дівчина Чавеса стала "Міс Всесвіт-2008" (ФОТО)

22-річна Даяна Мендоза (Dayana Mendoza) з Венесуели, у якій головує Уго Чавес, завоювала титул "Міс Всесвіт-2008" на щорічному міжнародному конкурсі, який завершився у В"єтнамі. Вона стала 57-ою переможницею конкурсу, який цього року в прямому ефірі дивилося близько мільярда телеглядачів.

Мендоза поставилася до перемоги достатньо спокійно. "Міс Венесуела" зізналася, що колись пережила викрадення, і цей досвід навчив її зберігати спокій у стресових ситуаціях.

Відзначимо, що дівчата з Венесуели стають переможницями цього конкурсу краси не вперше. Востаннє "Міс Всесвіту" ставала Алісія Мачадо в 1996 році. Латинська Америка вважається постачальницею красунь на міжнародні конкурси краси.

На "Міс Всесвіт" цього року до п"ятірки найкрасивіших дівчат увійшли чотири конкурсантки з країн Латинської Америки: "Міс Мексика", "Міс Домініканська Республіка", "Міс Колумбія" і "Міс Венесуела", яка і стала переможницею.


У боротьбі за почесну корону "Міс Всесвіту" брали участь дівчата з 80 країн світу. Україну на конкурсі представляла 19-річна харків"янка Елеонора Масалаб. У першу десятку вийшли учасниці з Венесуели, Австралії, Мексики, Росії, Косово, Домініканської республіки, Італії, Колумбії, Іспанії та США. Елеонора Масалаб не увійшла до десятки найкращих.

Багато з претенденток на титул найкрасивішої на Землі жінки мають цікаві біографії. Так, "Міс Албанія" була професійною баскетболісткою, "Міс Аргентина" пережила у минулому паранормальний досвід, "Міс Венесуелу" викрадали, а "Міс Ангола" пережила авіакатастрофу, коли покидала зону конфлікту в ході громадянської війни.

Під оплески більше семи тисяч глядачів красуні з Венесуели була вручена корона "Міс Всесвіт-2008" вартістю $120 тисяч, що була спеціально виготовлена для фіналу конкурсу однієї з в"єтнамських ювелірних фірм. Почесну корону Міс Всесвіт-2008 Мендоса отримала з рук своєї попередниці, професійної японської балерини Ріо Морі, яка була названа найкрасивішою дівчиною планети за підсумками попереднього конкурсу Міс Всесвіт.

На інкрустацію корони, виконаної з білого і жовтого золота, майстри витратили більше тисячі коштовних каменів, зокрема 555 30-каратних білих діамантів і 375 14-каратних діамантів коньячного кольору. Красуня також отримала інші призи, зокрема право на проживання у престижній квартирі в Нью-Йорку на рік, стипендію у розмірі $100 тисяч на дворічне навчання в кіноакадемії в цьому місті, послуги відомих будинків моди і салонів краси.

Першою "віце-міс" стала 20-річна Таліана Варгас з Колумбії, другою, - представниця Домініканської республіки 23-річна Маріана Крус Гонсалес, а останнє місце в "топ-5" зайняла Еліса Нагера з Мексики.

Оргкомітет конкурсу в понеділок оголосив переможниць ще в двох неофіційних номінаціях. За оцінками всіх конкурсанток, найдоброзичливішою стала представниця Сальвадору, найнижча з усіх учасниць, - її зріст 161 сантиметр. А "Міс Таїланд" учасники онлайн-опитування на сайті американського телеканалу NBC назвали найсимпатичнішою в національному одязі.

За матеріалами Associated Press, РИА Новости

Фото Reuters, Tablo ID

Зараз ви читаєте новину «Дівчина Чавеса стала "Міс Всесвіт-2008" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути