Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 11:15

"Від"їзджаючи, Платіні зобов"язав нас надсилати свіжі фотографії робіт на "Троїцькому"

"Від"їзджаючи, Платіні зобов"язав нас надсилати свіжі фотографії робіт на "Троїцькому"
Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс прокоментував новини про припинення демонтажних робіт зі знесення ТРЦ "Троїцький", які проводилися, фактично, тільки під час приїзду до України глави УЄФА Мішеля Платіні.

- Знаходячись за межами України, я не маю в своєму розпорядженні достатньо повної інформації про те, що відбувається на площі перед НСК "Олімпійський", - сказав Григорій Суркіс. - Але якщо роботи зі знесення "Троїцького" дійсно зупинені, це може стати кроком до остаточного краху всіх наших надій.

- Віце-президент ФФУ Борис Воскресенський стверджує, що причиною послужило скасування рішення Київради з надання інвестору об"єкту - фірмі "Юджин"  - нової земельної ділянки площею 80 гектарів...
- Питання це явно не до мене.

-Що скажете у відповідь на припущення наших західних колег: мовляв, розпочатий минулого четверга демонтаж "Троїцького" - не більше ніж спектакль для президента УЄФА Мішеля Платіні, який приїхав до Києва на один день ? І хто зацікавлений в тому, щоб Україна не змогла провести Euro-2012?
- Не беруся назвати прихованих противників проекту, що став у нас національною ідеєю, адже на словах всі висловлюють нам підтримку. А ось на ділі... Прихильники проведення в нашій країні чемпіонату Європи - це ті, хто думає про майбутнє України, своїх дітей і онуків. П"ятирічка ренесансу давала нам шанс за половину десятиліття пройти шлях, для подолання якого в іншій ситуації було б потрібно значно більше часу. Що ж до антагоністів Euro-2012, то ними можуть бути тільки люди, які окрім персоніфікованого егоїзму і безвідповідальності нічого більше не демонструють. Скажу вам більше: вони роблять дурницю, за яку розплачуватимуться в майбутньому нащадки.

- Якими можуть бути в цій ситуації подальші кроки ФФУ?
- Коли ми отримаємо офіційне підтвердження того, що демонтаж "Троїцького" припинено, я буду вимушений проінформувати про це керівництво УЄФА.

- Але це матиме непередбачувані наслідки...
- Якраз навпаки - передбачувані. В УЄФА в черговий раз переконаються в безвідповідальності української влади, яка не вміє тримати слово і повною мірою виконувати гарантії, дані навіть при особистих зустрічах з Платіні. До речі, їдучи, він зобов"язав нас щотижня надсилати свіжі фотографії робіт на "Троїцькому", щоб стежити за їх ходом в режимі он-лайн.

-Оскільки УЄФА після візиту Платіні до Києва обмежився для проформи лаконічною заявою, недивно, що інтернет наповнений чутками і припущеннями про те, як глава Європейського футбольного союзу оцінив побачене. Почалися навіть розмови, що Польща, готова краще за Україну, може прийняти більшу частину Euro-2012, а ми будемо вимушені обмежитися кількома матчами на нових аренах в Дніпропетровську і в Донецьку.
- Не схильний оперувати в такому важливому для моєї батьківщини питанні домислами, плітками і відвертими інсинуаціями. Але як людина, що спілкувалася в четвер з Платіні більше, ніж хто б то не було, можу завірити: якщо наша влада, включаючи перших осіб держави, з якими президент УЄФА зустрічався в Києві, проявить вірність даним гарантіям, ми зможемо спокійно готуватися до проведення в Україні Euro-2012...

"Спорт-Экспресс в Украине"
Зараз ви читаєте новину «"Від"їзджаючи, Платіні зобов"язав нас надсилати свіжі фотографії робіт на "Троїцькому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути