субота, 05 липня 2008 11:29

Грузія намагалася захопити Абхазію?

Президент Абхазія Сергій Багапш заявив, що військовій контррозвідці Абхазії став відомий грузинський план захоплення невизнаної республіки.

"Планувалося здійснити операцію з захоплення всієї території Абхазії", - заявив С.Багапш журналістам в суботу в Сухумі.

За словами С.Багапша, напад на Абхазію планувалося здійснити в квітні-травні. "Цей план розроблений в Міністерстві оборони Грузії", - додав абхазький лідер.

Як повідомив журналістів начальник Генштабу абхазької армії Анатолій Зайцев, грузинський план передбачав блокування постів миротворчих сил Росії і абхазьких прикордонників, а також співробітників силових структур в Гальському районі, одночасний наступ грузинських військ з Кодорської ущелини і Зугдідського району Грузії, повітряні бомбардування по військових частинах абхазької армії, висадку морського десанту в містах Очимчира, Сухумі і Гагра.

З асловами С.Багапша, введення в зону конфлікту додаткового контингенту миротворчих сил в цей період на прохання керівництва Абхазії і інші заходи оборонного характеру, зроблені абхазького стороною, не дозволили Грузії здійснити план з захоплення Абхазії, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Грузія намагалася захопити Абхазію? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути