Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 17:57

Інгрід Бетанкур провела у полоні шість років

2 липня колумбійські спецслужби звільнили з полону терористичної організації ФАРК (Революційні збройні сили Колумбії) 15 заручників. З-поміж них була і провідний політик країни Інгрід Бетанкур, 46 років. Її викрали під час ведення президентської кампанії у злиденному районі колумбійської столиці Боготи. Жінка провела в полоні 2321 день.

700 людей все ще залишаються заручниками ФАРК — організації, яка намагається захопити владу у країні протягом двох десятиліть. Серед них — політики, вчені, футболісти та військові.

— Я сподіваюся, що ФАРК розуміє: прийшов час відпустити людей і використати цей акт на знак визнання готовності до примирення, — каже Бетанкур.

Жінка вперше за шість років побачила дітей та чоловіка. Зустріч перетворилася, за її висловом, "на оргію поцілунків".

Бетанкур має подвійне колумбійсько-французьке громадянство. Тому наступного дня після звільнення жінка вилетіла до Франції. Хоче подякувати громадянам цієї країни та президенту Ніколя Саркозі за активну кампанію щодо її визволення.

Бетанкур також подякувала президентові Колумбії Альваро Урібе, з яким вона змагалася за крісло голови держави 2002 року. Завдяки операції "Шах і мат", яку особисто контролював Урібе, вдалося визволити заручників. Спецназівці обдурили повстанців, видавши себе за представників неурядової дружньої їм організації. У результаті бранці перейшли з рук у руки без єдиного пострілу. Також вдалося арештувати кількох провідних членів ФАРК.

Своє захоплення операцією зі звільнення Урібе також висловили президенти Чилі, Еквадору, Мексики, Венесуели, Франції та США.

Зараз ви читаєте новину «Інгрід Бетанкур провела у полоні шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути