Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 16:35

ОБСЄ підготувала резолюцію щодо Голодомору в Україні

ОБСЄ підготувала резолюцію щодо Голодомору в Україні
Парламентська Асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі пропонує всім парламентаріям прийняти заходи для визнання факту Голодомору в Україні.

Це положення міститься в резолюції ПА ОБСЄ, підготовленій на засіданні 17-ій сесії Асамблеї.

Як пояснив голова ПА ОБСЄ Йоран Леннмаркер, "формально ця резолюція буде прийнята завтра (в четвер), але вона вже схвалена".

"ПА ОБСЄ віддає дань пам"яті безневинно загиблим мільйонам українців під час Голодомору 1932-1933 років, викликаного жорсткими навмисними діями і політикою тоталітарного сталінського режиму", мовиться в документі.

Нагадаємо, інша організація - Парламентська Асамблея Ради Європи - вивчатиме наслідки Голодомору на території всього Радянського Союзу, а не тільки в Україні.

Україна пропонувала окремо оцінити наслідки Голодомору на її території, але ПАРЄ підтримала ініціативу Росії і вирішила підготувати доповідь по всьому СРСР.

26 червня був затверджений доповідач з питання засудження Голодомору як злочину тоталітарного режиму в Україні і на інших територіях колишнього Радянського Союзу. Їм став віце-президент ПАРЕ албанець Олександр Біберай.

За матеріалами РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ підготувала резолюцію щодо Голодомору в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути