середа, 25 червня 2008 15:17

Солдат застрелився в ста метрах від Саркозі та Бруні: версії трагедії (ФОТО, ВІДЕО)

 
Триденна поїздка президента Франції Ніколя Саркозі до Ізраїлю і на Західний берег річки Іордан завершилася трагічним інцидентом: під час його від"їзду один з солдатів, які охороняли територію аеропорту Бен-Гуріон, вистрілив собі в голову.

Постріл пролунав в той момент, коли Саркозі і його дружина Карла Бруні стояли на трапі літака і потискували руки голові уряду Ізраїлю Ехуду Ольмерту і президентові Шимону Пересу, повідомляє NEWSru.co.il.

Звук пострілу викликав переполох серед охорони лідерів двох країн. Люди в темних костюмах, які оточували французького президента і Бруні, терміново ввели їх трапом до літаку і закрили двері.

Одночасно охоронці Ольмерта і Переса дістали зброю і спішно посадили їх в броньовані машини.

В аеропорту почалося заворушення, в ході якого дві дівчини-військовослужбовці з почесної варти знепритомніли.

Очевидці кажуть, що вже через декілька хвилин ізраїльські служби безпеки розібралися, що життю лідерів Франції та Ізраїлю ніщо не загрожує. Після цього Ольмерт і Перес піднялися на борт літака Саркозі, пояснили йому, що трапилося, і нарешті попрощалися.

Як з"ясувалося, один зі співробітників охорони, які стояли в оточенні, вистрілив у себе. Він помер на місці. Висловлюються версії самогубства або необережного поводження зі зброєю.

"Під час проводів Саркозі в аеропорту було виявлено поліцейського без ознак життя", - розповів РИА "Новости" представник правоохоронних органів.

Ізраїльтянин перебував на відстані від 100 до 200 метрів від літака, на якому повинен був вилетіти президент Франції.

Постріл в ізраїльському аеропорту став однією з головних тем французьких ЗМІ. Газета Le Monde, посилаючись на відомості, отримані ізраїльською організацією з розшуку і упізнання жертв терактів і катастроф (ЗАКА), повідомляє, що прикордонник, дійсно, вчинив самогубство.

Інтернет-видання французькою мовою IsraelValley публікує свій варіант імені загиблого - Раїд Асад Ганан, а також вказує, що він належав до друзської общини; йому було 32 роки. "Його сім"я категорично відкидає версію самогубства", зазначає видання.

Le Nouvel Observateur пише, що після повідомлення про надзвичайну подію Карла Бруні дуже швидко вибігла трапом у супроводі охоронця, після чого двері літака за нею закрилися, з міркувань безпеки. Ніколя Саркозі ж піднімався в літак не поспішаючи, одночасно продовжуючи прощатися з представниками ізраїльської сторони. Той факт, що Карла Бруні опинилася в літаку набагато раніше за президента Франції, відзначають практично всі видання, особливо ті, що напередодні писали про "карломанію", що охопила Ізраїль: радіостанції передавали пісні Бруні, а якийсь ді-джей навіть оголосив конкурс "Станьте топ-моделлю, співайте, як Карла і виграйте уїкенд в Парижі".

Нагадаємо, візит Саркозі, що розпочався 22 червня, був спрямований на поліпшення відносин з Ізраїлем. В ході двох президентських мандатів Жака Ширака французько-ізраїльські зв"язки вирізнялися певною напруженістю, тому обрання Саркозі президентом розцінили в Ізраїлі як початок "нової ери" в цих відносинах.

Перед візитом Саркозі також зустрівся з головою Палестинської автономії Махмудом Аббасом і заявив про свою підтримку ідеї створення палестинської держави.

"Безпека Ізраїлю не є предметом переговорів для Франції, але створення життєздатної, демократичної, сучасної держави для палестинців є для Франції пріоритетом", - сказав він.

В той же час він підтримав Ізраїль в протистоянні іранській "ядерній загрозі". "Ядерний Іран - це неприпустимо... Франція завжди була другом Ізраїлю і завжди ставатиме на шляху у тих, хто закликає до його знищення", - сказав Саркозі.

За матеріалами NEWSru.ua, Reuters, YoyTube

Зараз ви читаєте новину «Солдат застрелився в ста метрах від Саркозі та Бруні: версії трагедії (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути