вівторок, 24 червня 2008 09:11

Росія хоче повторити в Криму сценарій Абхазії?

Росія хоче повторити в Криму сценарій Абхазії?
Росія розробила план дестабілізації обстановки в Криму, щоб повторити на території півострова сценарій, аналогічний реалізованому в Абхазії і Придністров"ї.

Про це заявив депутат від Блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Андрій Парубій, повідомляє "Новий регіон".

"Наскільки мені відомо з проінформованих джерел, сьогодні в Росії розроблений поетапний план агресивної політики по відношенню до України. І його перші кроки направлені на те, щоб розбалансувати політичну ситуацію в Криму, в цілому в Україні, а потім спробувати повторити в Криму той сценарій, який свого часу Росія задіювала в Абхазії і Придністров"ї", - сказав нардеп.

"Але я упевнений, що поки президентом України є Віктор Ющенко, всі ці плани Росії розіб"ються об стіну української державності. У цей важкий момент нам дуже необхідно об"єднатися навколо президента і допомогти йому в справі захисту української державності і національній ідентичності", - підкреслив Парубій.

За його словами, вступ України в НАТО забезпечить територіальну цілісність країни і позбавить від посягань з боку Росії.

"Що стосується Криму, то я вважаю, що йому потрібно повернути статус однієї з областей України, адже, на жаль, сьогодні тенденції, які відбуваються, свідчать про те, що статус автономії деякі політики трактують дуже вільно, і це може призвести до розбалансування державного управління Україною, яка, відповідно до Конституції, є унітарною державою", - сказав Парубій.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче повторити в Криму сценарій Абхазії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути