Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 11:41

Генерал НАТО просить послати до Афганістану ще шість тисяч солдатів

Генерал НАТО просить послати до Афганістану ще шість тисяч солдатів
Генерал військ НАТО в неділю, 22 червня, заявив, що до Афганістану необхідно терміново направити додатково від п"яти до шести тисяч іноземних військовослужбовців, повідомляє Reuters.

За словами генерала Егона Раммса, в Афганістані в даний час знаходяться близько 60 тисяч іноземних військових, проте цих військ не вистачає, щоб контролювати ряд регіонів країни. Раммс вважає, що відмова від збільшення іноземної військової присутності в Афганістані зрештою приведе до пізнішого виведення військ з країни.

Тим часом, минулого тижня стало відомо, що Велика Британія має намір послати до Афганістану ще 300 військовослужбовців, збільшивши загальну чисельність контингенту своїх військ в країні до 8200 чоловік. Німеччина також оголосила про намір збільшити чисельність своїх військ в Афганістані з 3500 до 4500 тисяч чоловік.

Нагадаємо, що в останні дні в Афганістані активізувалося протистояння бойовиків руху "Талібан" і військовослужбовців НАТО. 13 червня таліби напали на в"язницю в Кандагарі, звільнивши більше тисячі ув"язнених, зокрема більше 400 бойовиків руху. У зв"язку з цим збройні сили Афганістану і НАТО розпочали спільну військову операцію в провінції Кандагар, в ході якої були убиті 23 таліби, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Генерал НАТО просить послати до Афганістану ще шість тисяч солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути