Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 18:59

Тимошенко: Янукович крав зі швидкістю по 60 доларів на секунду

Прем"єр Юлія Тимошенко вважає екс-міністрів Юрія Бойка та Миколу Рудьковського особисто відповідальними за розкрадання енергетичної та транспортної галузей.

Про це Тимошенко сказала на брифінгу у середу, коментуючи акти ГоловКРУ, яка виявила зловживання на суму 10,2 мільярди гривень.

"Це був би надзвичайний стан, якби влада – а ми розуміємо, що це влада Партії регіонів – зробила такі зловживання і поцупила стільки грошей, це був би світовий скандал", - обурилась вона.

За словами Тимошенко, "у цих крадіжок є свої прізвища".

"Це міністр палива та енергетики пан Бойко, який сьогодні є депутатом Партії регіонів. Більше, ніж за 2 мільярди втрат у системі "Нафтогазу відповідає персонально він", - сказала вона.

"Якщо говорити про Мінтрансзв"язку, де також більше 2 мільярдів, - то це міністерство очолював Рудьковський. Що стосується вугільної галузі, то це взагалі вотчина партії регіонів, де гроші до шахтарів не доходили", - додала Тимошенко.

"Зрозуміло, що Партія регіонів без грошей з влади не пішла. 10,2 мільярди – це гроші, прихоплені їхніми чиновниками".

За словами Тимошенко, якщо взяти ці 10, 2 мільярди у 100-гривневих купюрах, то вага грошей такого обсягу складатиме 100 тонн.

"Для цього потрібно потяги будувати, щоб такі гроші перевести!", - обурилася вона.

"Якщо порахувати, що Янукович був при владі 16 місяців, то вони крали зі швидкістю по 60 доларів на секунду. Це без перерви на сон, їжу і відпустку", - додала Тимошенко.

"Якщо ці купюри, які вони вкрали, вкласти в одну стопку, то це в 7 разів вище, ніж Ейфелева башта", - обурилася знову вона.

Коли журналісти попросили Тимошенко уточнити висоту Ейфелевої вежі, вона відповіла: "325 метрів".

За словами прем"єра, в такій ситуації "Януковичу треба не до влади повертатися, а думати, як пояснювати, куди подівалися 10,2 мільярди гривень".

Водночас Тимошенко попередила, що якщо на зловживаннях упіймають членів її команди, то "чиновники будуть відповідати, незалежно, до якої партії вони належать".

Вона також відкинула припущення, що її критика Януковича пов"язана з близькою перспективою створення широкої коаліції.

На питання, чому вона не згадувала про ці порушення раніше, прем"єр відповіла: "Якщо ви вважаєте, що для перевірки всіх зловживань вистачить 3 дні, то це не так. Ми щойно завершили серйозну процедуру перевірок".

"А всі ці справи навколо "Венко" чи "Дніпроенерго" – якщо це не є критика Партії регіонів, тоді що це є? ", - спитала вона. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Янукович крав зі швидкістю по 60 доларів на секунду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути