Ексклюзиви
пʼятниця, 13 червня 2008 14:51

В Ірландії відхилили Лісабонський договір

В Ірландії відхилили Лісабонський договір
Згідно з попередніми результатами, на референдумі в Ірландії Лісабонський договір був відхилений. Такі дані наводять світові інформаційні агентства, посилаючись на заяви спостерігачів від партій. Явка не перевищила 40 відсотків.

Проти договору, як повідомляє Reuters, проголосували жителі Дубліна, в якому проживають чверть ірландців, що мають право голосу. За даними Sky News, таку ж відповідь дали і громадяни Ірландії в інших частинах країни.

Лісабонський договір був покликаний замінити проект Європейської конституції, проти якої в 2005 році проголосували жителі Франції та Нідерландів. Противники Лісабонського договору в Ірландії вважають, що його ухвалення поставить під загрозу суверенітет країни, приведе до підвищення податків і створить проблеми у сфері торгівлі. Деякі жителі Ірландії також говорять, що цей документ їм просто незрозумілий.

Ірландія стала єдиною країною ЄС, що винесла прийняття Лісабонського договору на референдум, оскільки цій країні довелося б внести поправки до конституції у разі набуття ним чинності. В інших країнах Євросоюзу доля договору вирішується в парламенті. Документ мають схвалити все 27 країн-членів ЄС. Як відзначають експерти, у разі відхилення угоди на референдумі в Ірландії, ЄС може чекати політична криза, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Ірландії відхилили Лісабонський договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути