пʼятниця, 13 червня 2008 12:09

Фінал Євро-2012 відбудеться на стадіоні біля ВДНГ

Фінал Євро-2012 відбудеться на стадіоні біля ВДНГ
Державне управління справами дало згоду передати київській громаді земельну ділянку біля Національного виставкового комплексу "Експоцентр України" для будівництва нового стадіону до проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Про це повідомила ТРК "Київ" з посиланням на першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка.

Повідомляється, що споруджуватиме нову спортивну арену, скоріш за все, компанія "Юджин", якій планується передати зазначену земельну ділянку поблизу "Експоцентру" в обмін за знесення недобудованого об"єкту перед НСК "Олімпійський".

"Земельну ділянку Державне управління справами передає київській громаді. А потім ми повинні вирішувати питання, як передавати це "Юджину", тому що передача від Державного управління справами київській громаді – це більш-менш зрозуміла процедура, а що стосується передачі "Юджину", то, на превеликий жаль, є закон, який забороняє передавати земельні ділянки без аукціону", - сказав Голубченко.

Таким чином, ще має бути визначена процедура передачі землі. Водночас, в КМДА планують, що на наступному тижні буде підписано відповідний протокол між "Юджином", ДУС та столичною міськдержадміністрацією.

Для будівництва нового стадіону в Києві до Євро-2012 передбачалось знайти земельну ділянку площею 35-40 га. Міською владою розглядались дві земельні ділянки з цією метою: одна – біля Експоцентру за Льодовим стадіоном, друга - на території Рембази в Дарницькому районі. Але остання земельна ділянка перебуває на балансі Міністерства оборони, яке відмовилося віддавати її київській громаді.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Фінал Євро-2012 відбудеться на стадіоні біля ВДНГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути