Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 09:54

Гриценко: Ющенко відповість за незаконні дії

Гриценко: Ющенко відповість за незаконні дії
Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Анатолій Гриценко вважає, що Президент Віктор Ющенко може понести відповідальність за незаконні дії.

Про це він заявив в інтерв"ю інтернет-виданню "Українська правда".

"Тим, хто так діє, потрібно думати про наслідки в довгостроковій перспективі. Тому що не все життя вони будуть недосяжними, займаючи свої посади", - сказав він.

При цьому депутат зазначив, що Президент не раз порушував закон.

"Давайте говорити відверто - Ющенко теж неодноразово порушував закон", - заявив депутат.

Гриценко також нагадав, що комітет Верховної Ради з національної безпеки й оборони провів моніторинг дотримання Конституції й законів державними структурами.

"Ми зафіксували численні порушення Конституції й законів, у тому числі й Президентом", - зазначив він.

Гриценко допускає, що відповідальність, яку понесе Ющенко і його оточення, може бути різна - моральна, політична, для когось - кримінальна.

Гриценко також сказав, що на зборах коаліції не голосував за звільнення Балоги, оскільки вважає неетичним рекомендувати Президентові, з ким йому працювати.

"Тому що Ющенко відповідає за всі дії. Самостійної ролі Балога грати не може. За визначенням", - сказав Гриценко.

При цьому депутат заявив, що, якби Ющенко не хотів створення й розвитку партії "Єдиний центр", можливості створення нової коаліції за участі Партії регіонів, суперечок між Секретаріатом і Кабінетом Міністрів, то він би зупинив ці процеси.

Гриценко також покладає на Ющенка відповідальність за порушення кримінальних справ проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка й депутата Ради від НУНС Давида Жванії.

"Це дуже небезпечний шлях, на який стали Президент і його секретаріат. Будь-яка людина має відповідати за свої дії перед законом. Але "закон - один для всіх". А тепер ми бачимо відносно Жванії, Луценка, Василенка абсолютно чітко вибіркове застосування закону", - сказав він.


У лютому комітет Верховної Ради з національної безпеки й оборони заявляв, що вважає загрозою національній безпеці невідповідність законопроектів Президента Віктора Ющенка й Кабінету Міністрів Конституції.

2 червня депутатська група "Народна самооборона", що входить до складу фракції блоку НУНС у Раді, зажадала від Ющенка відставки Балоги й генерального прокурора Олександра Медведька.

13 травня партія "Народний Рух України" закликала Ющенка відправити Балогу у відставку.

18 травня Балога заявив, що готовий піти у відставку на вимогу Ющенка.


Зараз ви читаєте новину «Гриценко: Ющенко відповість за незаконні дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути