Ексклюзиви
понеділок, 09 червня 2008 15:07

Партія Беназір Бхутто хоче судити Мушаррафа за зраду

Партія Беназір Бхутто хоче судити Мушаррафа за зраду
Прихильник покійної екс-прем"єрки Пакистану Беназір Бхутто заявив, що президент країни Первез Мушарраф повинен бути підданий імпічменту і притягнутий до суду за державну зраду, повідомляє AFP. Зрада в Пакистані карається смертю.

За словами Фархатулли Бабара з Пакистанської народної партії (ПНП), Мушарраф порушив конституцію Пакистану. Бабар додав, що, поки Мушарраф залишається при владі, в країні "зберігатимуться політичні проблеми".

Заява Бабара стала найжорсткішим виступом ПНП за період після її перемоги на парламентських виборах в лютому.

Інший політичний противник Мушаррафа, колишній прем"єр-міністр Наваз Шаріф раніше також говорив про необхідність судити президента за зраду, але ПНП займала помірнішу позицію. Вдівець Бхутто і її наступник на чолі партії Асіф Алі Зардарі недавно назвав правління Мушаррафа "реліктом", але від відкритого заклику до усунення президента утримався.

Заява Бабара прозвучала через два дні після того, як Мушарраф спростував чутки про свою можливу відставку і від"їзд з країни. Мушарраф був беззмінним лідером Пакистану з 1999 року, в 2007 році він здобув перемогу на президентських виборах. Представники опозиції винили його в причетності до смерті Беназір Бхутто.

Бхутто була убита в грудні на мітингу своїх прихильників. Через три місяці, її партія отримала більшість місць в національному парламенті. Друге місце зайняла партія Шаріфа "Мусульманська ліга Пакистану - Наваз", яка стала молодшим партнером в урядовій коаліції. У травні прихильники Шаріфа заявили про вихід з уряду, але обіцяли його підтримувати, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Партія Беназір Бхутто хоче судити Мушаррафа за зраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути