пʼятниця, 06 червня 2008 17:33

Під Петербургом відкрився неформальний саміт СНД

У передмісті Петербургу відкрився неформальний саміт Співдружності незалежних держав, . В зустрічі, яка проводиться в Костянтинівському палаці, взяли участь лідери всіх 12 держав СНД.

Робота саміту почнеться з пленарного засідання, потім відбудеться робоча вечеря. Як і в 2007 році, зустріч президентів передує Петербурзькому економічному форуму, який відкриється 7 червня.

Нинішній саміт став першою зустріччю такого рівня для президента РФ Дмитра Медведєва. Вперше на подібному заході присутній і новий президент Вірменії Серж Саркисян.

Раніше, як повідомлялося, Дмитро Медведев провів двосторонні зустрічі з главами Молдови, України, Грузії, Туркменії, Азербайджану, Узбекистану та Вірменії.

В ході бесіди з українським президентом Віктором Ющенком обговорювалося, зокрема, питання про перебування Чорноморського флоту РФ на території республіки. Коментуючи цю тему, Ющенко заявив, що ЧФ залишиться в Севастополі до 2017 року, як передбачено міжнародними угодами.

На зустрічі між Дмитром Медведєвим і Михайлом Саакашвілі, як повідомляло ІА "Новости-Грузия", обидва президенти висловили готовність налагодити взаємини між двома країнами, проте про конкретні кроки не повідомили. За словами міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, питання про безпілотні літаки, один з яких, як стверджує офіційний Тбілісі, був збитий над Абхазією російським винищувачем, глави Росії та Грузії не обговорювали, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Під Петербургом відкрився неформальний саміт СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути