неділя, 01 червня 2008 10:55

Путін взявся захищати право українців на власну думку щодо НАТО

Росія виступає проти розширення НАТО в цілому і наполягає на демократичному вирішенні питання про вступ до НАТО української держави. Про це заявив прем`єр-міністр Росії Володимир Путін в інтерв`ю французькій газеті "Monde", відповідаючи на запитання: "Чи представляє загрозу для Росії вступ Грузії і України до НАТО?"

Як повідомляє, "РІА Новости", що розмістило повний текст інтерв`ю, зокрема, Путін підкреслив: "Перш за все, ми проти розширення НАТО в цілому. В принципі. Адже НАТО створювалося... Давайте пригадаємо 49-й рік, п`ята стаття Вашингтонського договору про колективну безпеку. Адже це було зроблено для чого? Для захисту, і в ході протистояння з Радянським Союзом. Для захисту від можливої агресії, як хтось вважав тоді. Радянський Союз, правда, говорив про те, що він ні на кого нападати не збирається. А західні країни говорили зворотне, але це було, в усякому разі, для захисту від Радянського Союзу. Радянського Союзу немає, загрози такої не існує, а організація залишилася. Виникає питання - ви проти кого дружите? Це навіщо?"

"Ми знаємо, як ухвалюються рішення в НАТО. Військово-політичні блоки ведуть до обмеження суверенітету будь-якої країни-учасниці. Виникає так звана "внутрішньоблокова дисципліна" казармового типу. І рішення спочатку ухвалюються, і, як правило, приймаються, ми з вами знаємо, де - в одній з країн лідерів цього блоку, а потім легітимізуются... От так, як це було з рішенням щодо систем протиракетної оборони. Спочатку ухвалили рішення, а потім вже почали обговорювати це в Брюсселі... Ми бачимо, що наближається військова інфраструктура до наших кордонів. Але навіщо це робити? Адже ніхто нікому не загрожує" - сказав Путін.

Кажучи про Україну, прем`єр-міністр Російської Федерації відзначив: "Нарешті, останнє міркування. Ось ми з вами обговорювали питання демократії. Це той предмет, про який ми завжди повинні думати. Тим більше, відповідальність на можновладцях величезна в цьому сенсі... Ми говоримо про демократію. Що таке демократія? Це влада народу. В Україні, по всіх соціологічних опитуваннях, майже 80% населення не хоче вступати до НАТО. А наші партнери кажуть про те, що Україна буде в НАТО. Тобто, що, за українців вже все вирішили, наперед, чи що? А їхня думка вже нікого не цікавить? І ви хочете сказати мені, що це демократія?". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Путін взявся захищати право українців на власну думку щодо НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути